Els premis El Temps de les Arts destaquen la creativitat i el talent dels territoris de parla catalana

El Temps de les Arts és una proposta de cohesió de totes les arts que té l’objectiu de difondre i donar veu als creadors, promotors i generadors culturals. El Temps de les Arts va impulsar un guardó al 2021 amb la voluntat de superar fronteres estatals i autonòmiques i de reconèixer la creativitat i la innovació cultural en 7 modalitats: Premis d’Arts Visuals, Premis de Música Clàssica, Premis de Música Popular, Premis d’Arts Escèniques, Premis d’Arquitectura, Premis de Patrimoni i Premis de Cinema Experimental.

El passat dimarts 29 de noviembre, “Sabates noves” de la companyia Tian Gombau-L’Home Dibuixat, ha rebut una menció especial en la categoria de les Arts Escèniques. Un reconeixement al treball de Jordi Palet i Puig (autor i director), Isa Soto (escenògrafa), Òscar Roig (compositor) i Tian Gombau (actor protagonista, manipulador i productor), que es suma als nombrosos premis atorgats a l’obra des de la seua estrena al 2018: Millor Actor, Millor Escenografia i Millor Solució Tècnica de Titelles en el XIX International Children’s Theatre Festival-Subotica 2022 (Sèrbia); PREMI MAX DE LES ARTS ESCÈNIQUES com a Millor Espectacle per a Públic Infantil i Familiar-2020 (Espanya); Premi del Públic Professional en el International Puppet Theatres Festival “Visiting Arlekin”-Omsk 2019 (Rússia); Millor Escenografia, Fira de Teatre de Titelles-Lleida 2019 (Espanya); Millor Espectacle de Xicotet Format, FETEN-Xixón 2019 (Espanya).

“Sabates noves” és una obra de teatre d’objectes recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar, que es va crear a partir d’una tradició real d’un poble mediterrani (Vinaròs). Xicotetes, mitjanes, grans… a l’espectacle, les capses de sabates esdevenen el símbol d’un viatge universal, d’un ritual iniciàtic cap a la vida, a través dels descobriments i del vincle amb la natura. Una verdadera aventura pels més menuts i un viatge cap a la seua infantesa pels adults.

L’obra no para d’emocionar xicotets i grans a través del món. Espanya, França, Bèlgica, Portugal, Finlàndia, Sèrbia, Grècia, Suïssa i Estats Units són els destins que té l’espectacle en aquesta temporada 2022-2023. Un recorregut pel planeta on aquesta tendra història de creixement arriba als cors de tothom, sense cap fronteres emocionals.

Tian Gombau-L’Home Dibuixat ens mostra, una vegada més, que es poden contar grans històries amb molt poc, capaces de connectar amb un públic global sigue on sigue i de transmetre un missatge ple d’emocions tant per a xicotets com per a grans.