Tian Gombau

Autor, director, hàbil actor i manipulador amb una gran sensibilitat, Tian Gombau, en els seus 35 anys de recorregut en els escenaris de tot el món, mostra que es poden construir històries grans i boniques amb molt poc.

Dans ses spectacles, il crée une atmosphère magique qui plonge le spectateur dans un nouveau monde imaginaire. Sous ses doigts, tout se transforme avec simplicité et grande poésie.

Formé à l'Ecole Supérieure d’Art Dramatique de l’Institut du Théâtre de Barcelone, Tian Gombau termine ses études en 1988.

De 1992 à 1999, il dirige le cours de théâtre de l'Université Jaume I de Castellón et est responsable du festival de théâtre RECLAM, du cycle d’activités théâtrales Ciclorama et des cours de théâtre d’extension universitaire.

En el 1992, va fundar la seva pròpia companyia Tian Gombau-Companyia de teatre, amb la que ha produït i interpretat més de 10 espectacles, amb els quals està donant la volta al món, actuant en 47 països, 4 continents, en 10 idiomes. En el 2008, després de 16 anys actuant per a un públic de joves i d’adults, va canviar de registre. Aquest any, va produir “Pedra a pedra”, una obra de petit format dirigit a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys. Amb ella, va rebre 13 premis atorgats en prestigiosos festivals, tant a nivell nacional com a nivell internacional. En el 2015, va dirigir “Screen man” (“L’home pantalla”), un espectacle per a xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys. Aquesta nova producció aporta la fusió de nous llenguatges. El treball actoral, les marionetes i els objectes, es veuen acompanyats per l’ús de projeccions audiovisuals. Al 2018, va crear amb la col·laboració de Jordi Palet i Puig com a Director, Isa Soto com a Escenografa, Òscar Roig com a compositor, entre altres, l’espectacle “Sabates noves”, amb el qual va guanyar el PREMI MAX COM A MILLOR ESPECTACLE PER A XIQUETS I XIQUETES I PÚBLIC FAMILIAR.