Tian Gombau

Autor, director, hàbil actor i manipulador amb una gran sensibilitat, Tian Gombau, en els seus 35 anys de recorregut en els escenaris de tot el món, mostra que es poden construir històries grans i boniques amb molt poc.

En els seus espectacles, crea un ambient màgic que porta a la seva audiència cap a nous imaginaris. Sota els seus dits, tot es transforma amb senzillesa i gran poesia.

Formé à l'Ecole Supérieure d’Art Dramatique de l’Institut du Théâtre de Barcelone, Tian Gombau termine ses études en 1988.

Del 1992 al 1999, va dirigir l’Aula de Teatre de la Universitat Jaume I de Castelló, essent creador, director artístic i gestor de la Mostra Internacional de Teatre RECLAM, el cicle d’activitats teatrals CICLORAMA i els Cursos de Teatre d’Extensió Universitària.

En el 1992, va fundar la seva pròpia companyia Tian Gombau-Companyia de teatre, amb la que ha produït i interpretat més de 10 espectacles, amb els quals està donant la volta al món, actuant en 47 països, 4 continents, en 10 idiomes. En el 2008, després de 16 anys actuant per a un públic de joves i d’adults, va canviar de registre. Aquest any, va produir “Pedra a pedra”, una obra de petit format dirigit a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys. Amb ella, va rebre 13 premis atorgats en prestigiosos festivals, tant a nivell nacional com a nivell internacional. En el 2015, va dirigir “Screen man” (“L’home pantalla”), un espectacle per a xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys. Aquesta nova producció aporta la fusió de nous llenguatges. El treball actoral, les marionetes i els objectes, es veuen acompanyats per l’ús de projeccions audiovisuals. Al 2018, va crear amb la col·laboració de Jordi Palet i Puig com a Director, Isa Soto com a Escenografa, Òscar Roig com a compositor, entre altres, l’espectacle “Sabates noves”, amb el qual va guanyar el PREMI MAX COM A MILLOR ESPECTACLE PER A XIQUETS I XIQUETES I PÚBLIC FAMILIAR.